Visualiseren
Prototyping & Wireframes

Dankzij onze grondige analyses, het opstellen van een doordachte websitestructuur en onze jarenlange ervaring, kunnen onze UX-designers perfect bepalen wàt op welke plaats moet komen en vooral wààrom.

Prototyping & Wireframes

Wat zijn wireframes?

Wireframes zijn een visuele voorstelling van de nieuwe websitestructuur. De focus bij wireframes ligt niet op kleuren en grafische elementen, maar op het bepalen van de meest efficiënte plaats van de belangrijkste elementen, de toptaken. Deze denkoefening stelt ons in staat om de meest gebruiksvriendelijke website op te stellen, waarbij de focus op de gebruiker ligt.

Dynamische wireframes

Statische wireframes zijn niet meer van deze tijd. Althans, zo denken we er bij UXMen toch over. Dynamische wireframes of prototypes die aanklikbaar zijn en meteen een visueel idee geven van het eindresultaat: dat zien we graag.

Je zal niet zomaar kunnen navigeren doorheen de wireframes, maar je gaat ook al een eerste aanzet van de webcopy meekrijgen. Enkel zo kan je het beste oordeel vellen. Een weerspiegeling van hoe je website er écht kan uitzien, geeft een veel beter idee dan een voorstel dat later nog moet worden ingevuld.

Annotaties 

Annotaties zijn kleine stukjes tekst die we plaatsen op bepaalde elementen van wireframes. Zo geven we in de wireframe zelf meer uitleg over de functie van elk element en motiveren we in een klap onze designkeuzes. We spreken in dat geval van geannoteerde wireframes. Ze zijn enerzijds bedoeld voor de eindklant, om te tonen hoe we bepaalde vereisten hebben geïntegreerd. Anderzijds geven we aan de developers alle informatie over hoe elementen werken. Annotaties bieden op die manier een mooie aanvulling op statische wireframes. 

Van wireframes tot webdesign

Het creëren van wireframes is een belangrijke stap tussen het uittekenen van de informatiearchitectuur en het vormgeven van de website. Deze stap zorgt voor een goede samenwerking zodat jij je aanpassingen kan doorgeven zonder dat we aanpassingen aan het webdesign moeten doen. De wireframes zijn gebaseerd op de informatiearchitectuur zodat de bedachte customer journey of user flows hierin terugkomen.

Test het uit, geef feedback en na goedkeuring kunnen we overgaan tot webdesign. In deze laatste stap gaan we je website grafisch vormgeven. We gaan als het ware de wireframes inkleuren en de stijlelementen uit de huisstijl integreren.