User Experience
Hoe de gebruikerservaring van je website verbeteren?

We willen steeds sneller de gewenste informatie vinden. Daarom dat een website meteen moet kunnen weergeven waar we juist naar op zoek zijn. De behoefte van de bezoeker moet op een zo efficiënt mogelijke manier ingevuld worden en dat kan enkel met een onderbouwd User Experience Design.

User Experience

Wat is de beleving op jouw site en voldoet deze aan de verwachtingen?

Functionele analyse

Haal meer uit je digitale ontwikkeling!

Op basis van de juiste user input werken we samen de correcte vereisten uit en zorgen we voor een vlotte ontwikkeling van jouw websites of applicaties.

Zorg ervoor dat je duidelijkheid schept en de scope van jouw project goed in kaart brengt. Op die manier vermijd je op voorhand heel wat frustraties.

Structuur

in je informatiearchitectuur

Een goede gebruikerservaring begint bij het bepalen van de structuur van je informatie. Niet alleen organiseren maar ook categoriseren van inhoud is hierbij van belang. Wie je doelgroep is en wat die juist doen is van belang bij het in kaart brengen van customer journeys of user flows.

De zoektocht naar jouw product of dienst moet op een snelle en efficiënte manier gebeuren. Enkel dan kan de beste beleving ontstaan.

Prototyping

Interactieve wireframes

We zetten de customer journeys om naar werkende prototypes. Niet alleen visueel maar ook inhoudelijk geeft dit meteen een duidelijk beeld van hoe jouw website er kan uitzien.

De belangrijkste interacties die een gebruiker uitvoert, worden uitgewerkt onder de vorm van interactieve wireframes (of werkende prototypes). We leggen hierbij niet de focus op het design maar wel op de context. Zo kan je zelf uittesten welke ervaring er gecreëerd wordt. 

Levensecht en interactief. Levensecht omdat we echte inhoud toevoegen aan wireframes. Dit geeft meteen een correcte look en feel. Interactief doordat je zelf kan ervaren hoe je door je eigen site zal kunnen surfen. 

Eenduidige ervaring

over platformen heen

Vroeger werd een website enkel via een computer of desktop bekeken. Ondertussen gebruiken we smartphones, tablets, digitale televisie, … om te surfen. Een heel ecosysteem waarmee we dus rekening moeten houden.

De context beperkt zich niet enkel tot één platform meer. Ook tijd, locatie en loyaliteit zijn van belang. De gebruiker verwacht dan ook dezelfde ervaring op alle toestellen.

Gebruiksvriendelijke website

Vraag een UX Audit aan

Is je website wel gebruiksvriendelijk genoeg? Vind de bezoeker zijn weg of moet die verschillende stappen, en zo misschien ook drempels doorstaan? Je hebt meestal niet veel tijd om je bezoeker te overtuigen om voor jou te kiezen. Maak daarom de weg die hij/zij moet afleggen zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk.

Niet alleen naar gebruigsgemak toe, maar ook voor Search Engine Optimization (SEO) is de user experience een belangrijk element. Bij een goede ervaring blijft een bezoeker ook langer. Pluspunten voor je SEO-score dus. Vraag nu je UX audit aan en kijk hoe jouw website scoort.