Hoe presteert jouw website
Prestatieanalyse

Hoe presteert jouw website op dit ogenblik? Verschijn je tussen de zoekresultaten? Voeren je bezoekers ook effectief uit wat jij van hen verwacht? We brengen in kaart hoe je website scoort en welke opportuniteiten jij nog kan benutten om beter te scoren.

Data en SEO-analyse

De vraag die wel 345.000 keer in Google wordt ingetypt: “Hoe kan ik beter scoren in Google?” Met een eerste data en SEO-analyse in Google Analytics kijken we hoe jouw website op enkele basisprincipes scoort. Deze analyse geeft met andere woorden inzicht in waar je gebruikers vandaan komen, wat ze bekijken en waar ze afhaken. Het advies dat we na deze analyse formuleren, zal je website helpen om beter te scoren in alle zoekmachines.

Een SEO-optimalisatie is niet meer weg te denken in je online strategie. Een website hebben is niet voldoende. Deze moet ook gevonden kunnen worden. Zorg er dus voor dat je SEO of Search Engine Optimization de nodige aandacht geeft.

Let wel op: SEO heeft een effect op lange termijn. Wens je graag snel op de eerste plaats te staan? Dan kan je van start gaan met een SEA-campagne.

Social media kanalen

Ook de aanwezigheid op sociale media kanalen kan je een krachtige online boost geven. We kijken op welke kanalen je reeds actief bent en hoe de interactie met je doelpubliek verloopt.

We helpen je om je online aanwezigheid op de correcte kanalen beter in te zetten zodat je ook via deze weg je vooropgestelde doelen of KPI’s kan behalen.

UX-design

Naast alle textuele en technische factoren speelt ook UX of User eXperience een belangrijk spel. Niet alleen omdat de gebruikerservaring optimaal moet zijn maar ook omdat deze optimale ervaring ervoor zorgt dat je website beter gaat scoren in de zoekmachines.

Bij een goede gebruikerservaring begrijpen bezoekers je website en vinden ze vlot hun weg naar de juiste content. Bovendien houden Googlebot en andere crawlers steeds meer rekening met allerlei statistieken die de gebruikerservaring in kaart brengen. UX heeft dus een impact op SEO. We gebruiken liever de term SXO of Search eXpierence Optimization.

Vinden je bezoekers snel en eenvoudig waar ze naar op zoek zijn? Zijn er drempels die we kunnen verminderen? We onderzoeken alles dat de gebruiker helpt om sneller een antwoord te vinden.

Strategisch rapport

Na dit onderzoek krijg je een adviesrapport of een strategisch rapport voorgeschoteld. Hierin nemen we alle acties en gedragingen op van de gebruikers zodat we gericht de drempels kunnen optimaliseren en zo ook de conversies kunnen verhogen.