WDP

Een full online marketing service met maandelijkse ondersteuning en optimalisatie. Van e-mailmarketing tot SEA. Wij zetten op, analyseren en optimaliseren op continue basis om steeds de beste resultaten uit de campagnes te kunnen voorschotelen.

WDP - UXMen Case

Over WDP

WDP staat voor Warehouses De Pauw. Zij zijn specialisten in het voorzien van industrieel en logistiek vastgoed. Zij bieden oplossingen op maat aan zodat elk warehouse op de behoeften van de klant is afgestemd. Niet enkel huren, ook ontwikkeling van nieuwe opslagruimtes ligt binnen de mogelijkheden. Om al de units in de markt te zetten en om verder te kunnen uitbreiden, zocht WDP een bureau die hen daarbij ondersteuning kon bieden. Onze samenwerking bestaat daarom ook uit het aanbieden van een performante en lokale online marketing aanpak.

phone

SEO-optimalisatie

Tijdens de maandelijkse ondersteuning analyseren we de website en monitoren we op regelmatige basis eventuele knelpunten. Samen met SEO evolueren we mee en zorgen we steeds dat de laatste nieuwe vereisten geïmplementeerd zijn op de website.

Zowel het optimaliseren van content als technische SEO-instellingen vormen deel uit van de optimalisaties. Alles om je vindbaarheid in Google te verhogen.

Custom tracking & data monitoring

Zet je online marketingacties op, dan moet je deze ook opvolgen. Ook WDP koos ervoor om te werken met een Google Data Studio dashboards. Een visueel en interactief rapport waar ze meteen de meest essentiële data van de website kunnen aflezen en filteren.

Het interactief gedeelte in het rapport maakt het mogelijk om data te filteren op taal, bijvoorbeeld. Zo kan de marketing manager van WDP de data van de verschillende taalversies op de site in het rapport eenvoudig van elkaar onderscheiden.

Om de correcte data in het rapport te tonen, stellen onze data-experten custom tracking in via Google Tag Manager. Alle micro en macro conversies werden daarom op maat van de klant ingesteld zodat hij deze nauwgezet kan opvolgen.

phone

Verbeteren van de gebruikservaring

WDP klopte niet enkel aan bij UXMen voor marketingondersteuning. Ook onze UX-designers staken de handen uit de mouwen. Als marktleider in Benelux inzake magazijnverhuur, was het voor WDP erg belangrijk om op een gebruiksvriendelijke, snelle en efficiënte manier de beschikbare magazijnen aan te bieden op de website.

Een onduidelijk navigatie of een overvloed aan informatie op je website kan namelijk leiden tot een negatieve gebruikerservaring en bijgevolg ook een lagere conversieratio. Websitebezoekers hebben namelijk weinig geduld, als ze niet snel genoeg vinden wat ze zoeken, haken ze af. Om de gebruikerservaring op de WDP website te verbeteren, startte we met een grondige analyse. Dat was belangrijk om een beeld te krijgen van de huidige situatie; waarom komt men momenteel naar de website en waar zitten de knelpunten.

Op basis van de toptaken (hoofdredenen waarom men naar de WDP website kwam), stelden we een nieuwe hiërarchie op van de inhoud van de website. Deze boomstructuur van de pagina’s noemen we een informatiearchitectuur (IA). Een IA is zeer belangrijk, want UX-designers stemmen de navigatie, maar ook de wireframes en designs hierop af.

Vertalen van de IA naar wireframes & design

Nadat de IA goedgekeurd was door het WDP-team, zijn onze UX-designers gestart met het uitwerken van wireframes. In deze fase voorzien we de meest efficiënte plaats voor de belangrijkste elementen van de website. De focus ligt hier op de optimale customer journey en (nog) niet op het design, zoals kleur en beelden. Na het uitwerken van de wireframes, vertaalden we dat alles in doordachte designs afgestemd op de noden en wensen van de bezoeker.

Eén van de hoofddoelstelling van de WDP website was om de bezoeker snel en efficiënt een beschikbaar magazijn te laten vinden, op basis van enkele simpele parameters zoals beschikbare oppervlakte en locatie én eenvoudige contactopnamemogelijkheden. De focus op de homepage ligt dus uiteraard ook daarop. Ook op onderliggende pagina’s staan snelle contactopnamemogelijkheden centraal.

Daarnaast creëerden we een dynamisch nieuwsoverzicht waar automatisch de nieuwste blogs, persberichten en sociale media content van WDP verschijnen. Zo kunnen bezoekers meteen ook de andere kanalen van WDP terugvinden en alle WDP updates in één oogopslag raadplegen.

Nog een belangrijke wijziging is dat we bij deze opdracht twee verschillende websites van WDP in één hebben gegoten. Vroeger bestond er een specifieke website voor investeerders, maar dit is verwarrend en leidt website traffic naar twee verschillende domeinen. Dankzij de nieuwe structuur kregen ook de investeerders een plekje op de algemene website van WDP.