Colruyt Group - DreamLand

Schrijven om meer klanten online én offline aan te trekken. Een aanpak die perfect binnen SEO en content marketing past. Krachtige teksten die niet alleen aansluiten bij wat de klanten opzoeken, maar die ook de doelstellingen en visie perfect in kaart brengen. Wij stelden onze copywriter Sam ter beschikking voor Colruyt Group om deze taak mee te ondersteunen.

Colruyt Group - DreamLand - UXMen Case

Over Colruyt Group

Colruyt, OKay, DreamLand, DATS 24, Spar, Bio-Planet en Dreambaby. Enkele van de verschillende winkels die je onder de Colruyt Group kan vinden. Met ongeveer 30.000 medewerkers verspreid over 553 eigen winkels bezit de Colruyt Group maar liefst 31,8% marktaandeel in België.

Online communicatie DreamLand

Als copywriter moet je bij de digitale afdeling van DreamLand een ware duizendpoot zijn. De gouden draad? Krachtige copy die aanzet tot de gewenste actie. Vooral online communicatie zoals nieuwsbrieven, social media en actiepagina’s. Allround webcopy met SEO-vriendelijke tekst.

De doelgroep bestaat hoofdzakelijk uit schoolse jongeren en ouders met kinderen. Sam probeert daarom ook in nieuwsbrieven en social media berichten om deze doelgroepen aan te zetten tot aankopen in de online webshop of offline winkels. Meestal worden de kids zelf aangesproken met de laatste nieuwe acties en promo’s. Maar evengoed worden nieuwsbrieven gericht naar ouders en grootouders.

Promotie Xtra-klantenkaart

De vernieuwde Xtra-klantenkaart werd door Colruyt gelanceerd om verschillende aparte kaarten (Colruyt, Bio-Planet, OKay, Dreambaby, DreamLand, Spar en DATS 24) te vervangen en onder te brengen in één kaart. Daarvoor was promotie nodig die zowel online als offline de doelgroep bereikte.

De bedoeling was vooral om iedereen die reeds een klantenkaart had, te informeren dat de vernieuwde klantenkaart veel meer voor hen gaat betekenen. Daarnaast was het ook de bedoeling om alle klanten een klantenkaart te laten registreren.