
Tips en tricks voor inclusief ontwerpen - WCAG
In de wereld van UX-design is het essentieel om rekening te houden met webtoegankelijkheid, en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) zijn daarbij van onschatbare waarde.
FAQ staat voor “Frequently Asked Questions” en is een onderdeel van een webplatform waar de meest gestelde vragen van gebruikers worden beantwoord.
Het doel van een FAQ-sectie is om gebruikers snel antwoorden te bieden op veelvoorkomende vragen, zodat ze niet eindeloos hoeven te zoeken naar informatie of onnodig contact moeten opnemen.
Een FAQ-sectie bevat typisch vragen en antwoorden over specifieke onderwerpen, maar kan ook tips, handleidingen of andere nuttige informatie bevatten. Het is een handige manier om je gebruikers verder te helpen en om wat felbegeerde SEO-punten te scoren.
Een FAQ-pagina biedt tal van voordelen voor zowel je website als voor je gebruikers. We sommen enkele belangrijke punten op:
Hoe pak je dat concreet aan? We geven enkele handige tips mee die je helpen om een goede FAQ-pagina op te maken.
Voorbeeld: ambitious.be - link naar FAQ-pagina in de footer
Maar in andere gevallen kan het nuttiger zijn om FAQ’s onderaan een belangrijke landingpagina’s te voorzien. Daar focus je enkel op dat ene onderwerp.
Voorbeeld: winsol.eu - FAQ-sectie onderaan de pagina zonwering
Voorbeeld: energeticanatura.com - FAQ-pagina met categorieën
Voorbeeld: uxmen.be - top meest gestelde vragen
Kortom, een FAQ-sectie kan helpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring, conversies verhogen, tijd en geld besparen en je website een SEO-boost geven.
Nuttige linken:
In de wereld van UX-design is het essentieel om rekening te houden met webtoegankelijkheid, en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) zijn daarbij van onschatbare waarde.
Gebruikersonderzoek is een essentieel onderdeel van het ontwerpproces voor het ontwikkelen van digitale platformen. Door inzicht te krijgen in de behoeften, doelen, gedragingen en voorkeuren van gebruikers, kunnen designers en ontwikkelaars betere ervaringen creëren die aansluiten bij de behoeften van de gebruikers.
Iedereen die ooit Hansje en Grietje voorgelezen kreeg als kind hoeven we alvast niet meer te overtuigen van het nut van broodkruimels of breadcrumbs. Je leven redden gaan ze in real-life wellicht niet doen, maar je website verbeteren doen ze zeker!
Figma is steeds populairder onder ontwerpers en teams over de hele wereld. Ook wij zijn er fan van. Onze Figma-expert Robin legt je graag uit hoe de tool z’n hart heeft gestolen en waarom hij het nooit meer zou kunnen missen.