UX en Page Experience, nu ook voor betere SEO resultaten
Een belangrijke trend die we zien opkomen is de focus op gebruikers en gebruikerservaringen. Google maakte de switch van zoekwoorden naar conversatiegerichte zoektermen al met bijvoorbeeld:
Wij nemen de user experience op een website al sinds de opstart van UXMen bloedserieus (hint: zie merknaam), maar vanaf 2021 zal de user experience van je website ook impact hebben op je vindbaarheid in Google. Google zal een handvol UX-parameters in zijn ranking opnemen waaronder site-vitaliteit of Core Web Vitals.
Wat site-vitaliteit juist betekent, lees je in ons blogartikel Page Experience: de nieuwe Google ranking factor. Hier kan je alvast mee aan de slag, maar zoals dat doorgaans gaat met Google Ranking Factors zijn niet alle parameters gekend.
Wat je al wel kan doen, is energie en middelen inzetten om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren:
- Creëer sterke content die afgestemd is op je doelpubliek
- Leer je doelpubliek kennen en speel in op hun behoeftes
- Laat een UX audit uitvoeren
Als je hier al mee begint, ben je al een heel eind geëvolueerd richting een gebruiksvriendelijke website. Daarna kan je op basis van data-analyses bijsturen, verfijnen en optimaliseren waar nodig. Over data gesproken, heb je al kennis gemaakt met GA4, een nieuwe rapportage met focus op gebeurtenissen i.p.v. sessies? De nieuwe Google Analytics 4 properties zijn nog maar eens een bewijs dat Google de overstap maakt naar gebruikservaring.