07.08.2018

Google AdWords is nu Google Ads

De digitale wereld is constant in verandering en ook Google heeft enkele opvallende aanpassingen aan zijn producten uitgevoerd. Google AdWords heet sinds 24 juli 2018 Google Ads.

De digitale wereld is constant in verandering en ook Google heeft enkele opvallende aanpassingen aan zijn producten uitgevoerd. Google AdWords heet sinds 24 juli 2018 Google Ads. Ook het logo werd aangepast, net zoals bij de toepassingen van Google Ad Manager en Google Marketing Platform.

Wat betekent dit?

AdWords ontstond 18 jaar geleden met de bedoeling om bedrijven te connecteren met potentiële klanten a.d.h.v. zoekacties in Google. Sindsdien is er ontzettend veel veranderd. Mobiel surfen werd steeds belangrijker alsook de gebruikerservaringen van de personen die een zoekactie uitoefenen. Mensen zijn niet enkel nog op zoek naar relevante geschreven informatie. Video’s, afbeeldingen, apps en zoveel meer geven ontzettend veel mogelijkheden om met de juiste personen te connecteren. Dat door middel van je eigen SEA-campagnes.

Één van de grootste veranderingen die je zal opmerken is wellicht de URL. De vorige URL adwords.google.com zal je nu omleiden naar ads.google.com. Hoewel je misschien lichtjes vreest voor je campagnes, kunnen we je alvast geruststellen. Alle bestaande campagnes blijven gewoon verder lopen zoals ze dat tot voor 24 juli deden. Daarnaast zal je in Google Ads nog steeds dezelfde type campagnes kunnen opstellen: Search, Video, Display, Shopping en Universal app. Dezelfde doelen bereiken in je SEA-campagnes op de vernieuwde Google Ads blijft met andere woorden nog steeds mogelijk. 

Wat is er nieuw?

Wat wel heel opvallend is, is de nieuwe en eenvoudige manier van campagnes opstellen. Google koos ervoor om “Smart campaigns” als standaard aan te geven in Google Ads. Deze vorm van adverteren is ontworpen voor KMO’s om hun doelen nog sneller te bereiken. Deze campagnes zijn daarom gebonden aan het type doelstelling dat je graag wil bereiken. Wil je graag meer telefonisch contact? Of wil je gewoon meer trafiek naar je website trekken? Meer klanten in je winkel verwelkomen?

De bedoeling achter de smart campaigns is dat jij minder moet werken om de ads beter te laten renderen. Daarenboven zijn smart campaigns 3 keer beter om jouw ads voor het juiste publiek te krijgen. Wij zijn alvast fan, en jij?

Lees ook