15.06.2020

Een kijkje bij UXMen, vanop afstand

Vrijdag den dertiende heeft in maart 2020 wel heel erg zijn best gedaan om niet-bijgelovigen over de streep te trekken. Om redenen u allen bekend werd thuiswerk al snel de norm, ook bij UXMen. Gelukkig kostte dit ons niet al te veel inspanningen.

Aangezien ons team zowel in Gent als Antwerpen actief is, werken wij al langer met Slack, een vaste waarde voor onze interne communicatie. Ook video call was geen onbekende voor UXMen. Whereby is al enkele jaren een vaste partner voor video meetings met onze klanten. Maar ook Microsoft Teams won tijdens deze virtuele maanden ons vertrouwen.

Nu kreeg Whereby een upgrade en werd de tool niet enkel ingezet om te vergaderen met klanten, maar ook om een wekelijkse teammeeting te houden. Want als we iets hebben gemist de afgelopen maanden dan zijn het wel de collega’s. Tijdens deze wekelijkse virtuele meeting konden we bijpraten over het werk, privé en occasioneel een peuter, kat, echtgenote, … verwelkomen in het gesprek. C’est la vie.

Het hoogtepunt was ongetwijfeld onze lockdown-teambuilding: een quizavond. Die bovendien volgende week, wegens succes, een vervolg krijgt.

Een digital agency in lockdown

In quarantaine, lockdown, home offices, … een greep uit de populaire coronawoorden waardoor we dagelijks aan de absurditeit van deze periode worden herinnerd. Elk van de collega’s kreeg de mogelijkheid om zijn of haar home office naar wens in te richten. Je kon extra schermen thuis installeren, toetsenborden waren beschikbaar, … Zo kon elk van ons ongehinderd verderwerken aan zijn of haar projecten.

Op deze manier konden we zonder probleem onze stagiaire Fran, studente grafische vormgeving aan de Arteveldehogeschool Gent, verwelkomen in ons team. Zowel voor haar als voor ons een extra uitdaging tijdens de lockdown. Maar met ons gezamenlijk enthousiasme en het ruime aanbod aan virtuele tools hebben we ook deze puzzel kunnen leggen.

Anderhalve meter UXMen

Mondjesmaat keren we terug naar het kantoor. De terugkomst op kantoor is voor alle collega’s een vreugdesprong waard. Eindelijk weer fysiek samenzijn, gezellig bijpraten in de koffiehoek.

Vanuit de Cronos Group wordt UXMen extra ondersteund in hoe we de maatregelen best kunnen naleven. Handgel is aanwezig, richtingaanwijzers op de grond, klinken zijn extra beschermd en niet elke bureau is beschikbaar zodat de afstandsregel gerespecteerd kan worden.

Als kers op de taart mochten wij elkaar terugzien in ons nieuw kantoor in Kontich! Aanschouw hieronder het prachtige gebouw dat wij vanaf heden ons hoofdkantoor mogen noemen:

De virtuele meetings zijn werkbaar, maar wij streven steeds naar een persoonlijke relatie met onze klanten. Wij kijken er dus heel erg naar uit om hen (of jullie?!) vanaf heden hier te mogen verwelkomen!

Lees ook